Terug naar huis « Afijn   » Ping

woensdag 05 maart 2003 - 16:22
Roept u maar

Even iets anders.
In haar programma 'Ferme jongens', poneerde Yvonne Kroonenberg de volgende stelling:
'Mannen zijn niet altijd geil, maar ze zijn wel altijd bereid tot geilheid'.

Gaarne uw visie. Geen ja, nee, hola, gekheid of potverdikkiewateenwaarheid, maar een goede gedegen analyse.

Toe maar. Kunt u best.


tsja, een gedegen analyse heb ik niet...wel de theorie dat mannen (en ook vrouwen) dat misschien denken, maar zo gauw mannen een (even) hitsige dame tegenkomen zullen ze er achter komen dat ze echt niet altijd zin hebben (moeheid, dronkenschap etc.) En verder wil ik ook nog wel kwijt dat ik, in geval deze stelling klopt, waarschijnlijk een man ben ;-)
esther - 05 maart 2003 - 19:53

Programma ken ik niet. Yvonne Kroonenberg herinner ik, mede dankzij deze bruut generaliserende opmerking, mij ter plekke onmiddellijk als een spichtig lesbomonster strijdend tegen de verderfelijke masculiniteit.
Ik ben man. Ik voel mij beledigd. Ik ben bedachtzaam, vriendelijk en zo aseksueel als een nonnenkoor op een composthoop. Wat heeft zij zelf voor waardigheid, dat ze van mij verwacht mijn idealisme en bekoring voor de mensen die ik liefheb op te geven door mijn leuter in elke sappige spleet te prikken die ik tegenkom?
Je vroeg erom. Haphaphap. Laat Kroonenberg zich maar gauw terugtrekken in haar ongetwijfeld bijzonder produktieve werkhol bij de een of andere Vrouwenstudie.
stn - 05 maart 2003 - 20:16

Ik had het niet beter kunnen verwoorden dan mijn voorganger.
jeff - 06 maart 2003 - 00:07

Ik zie Von Kroonenberg af & toe voorbij schuiven, langs mijn etalage. Ik moet dan altijd denken aan die uitspraak van haar (titel): 'alles went, behalve een vent'.
'Belachelijke onzin,' denk ik dan altijd. Gepanikeerde overgefeminiseerde prutpraat.
Laatst keek ze om in 't voorbijgaan, geschokt, alsof ze iets voorbij gelopen was waarvoor ze eigenlijk op haar hoede moest zijn, & keek me recht in de ogen voor 1 tel. Ik dacht toen net aan wat voor onzin die uitspraken van haar vaak zijn. Gebaseerd op háár sexleven, maar niet die treurigheid overstijgend. Gnuivend keek ik haar tegemoet, geheel in die gedachte die ik net daarvoor had, maar zij maakte haar bocht richting gay & lesbian bookshop af.
Ton (URL) - 06 maart 2003 - 01:14

Even referrerend aan mijn eigen ervaringen omdat ik niet over meer ervaringen beschik buiten mijn eigen.

Ik ben het niet eens met de stelling. Het woordje altijd impliceert namelijk dat een man ongeacht zijn toestand bereid is tot geilheid. Nu kan ik mij diverse omstandigheden en toestanden herinneren dat geilheid wel een van de laatste dingen was waar ik aan dacht.

Indien het woord 'altijd' vervangen was met 'vaak' had ik me wel kunnen vinden in de stelling.

Dit omdat biologisch de man eerder in is voor geilheid om de kans van reproductie van zijn soort te kunnen vergroten. Voor veel mannelijke specimen van allerlei diersoorten is het van groot belang dat het vaak en met verschillende partners tot paring kom om zodoende een groot mogelijke spreiding van genen tot stand te laten komen.

Maar de mens onderscheid zich (of doet een poging tot) van de rest van het dierenrijk door door middel van gedachte en gedragspatronen zijn oerinstincten te weerstaan. Waardoor het woordje 'vaak' waarschijnlijk ook nog eens afgezwakt kan worden tot 'geregeld'.

En is het zelfs niet zo dat bij de werkende mens slaap een grotere behoefte is dan sex?

Blijkbaar leest u mijn onzin nog steeds, dus om af te ronden. Yvonne Kroonenberg lanceert weer eens een te overdreven stelling om het manvolk toch maar weer tegen zich te laten keren om zodoende haar gelijk weer te krijgen dat alles went behalve een vent.

Het is geen kwestie van het hij en zij kamp maar meer een kwestie van meet in the middle.

Einde van mijn gezwam.
JW (URL) - 06 maart 2003 - 15:27

Individuele verschillen zijn denk ik altijd groter dan algemene man / vrouw verschillen.

Gedegen genoeg, juffie Puck?
I)amuis - 06 maart 2003 - 23:52

Geldt voor een groot deel van de mannen (70% of zo?) en voor sommige van de vrouwen. Laten we zeggen een kwart. Dacht ik zo.
Ricky (URL) - 09 maart 2003 - 00:06

dankzij mijn fevarin is het woord 'geilheid' niet meer voor mij dan de wetenschap dat het bestaat uit acht letters.
ro - 11 maart 2003 - 00:09

Neem deze stelling in je gedachte een lees 'Philaine zegt sorry' van Giphart.. Daarna praten we verder ;-)
Jim (URL) - 20 maart 2003 - 15:45

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.