Terug naar huis « Kriebels   » Voorspel

woensdag 04 april 2007 - 07:48
Hokus Pokus Pilatus Pas

De codeine hielp niet. Helemaal niets. Niet de eerste 10mg, niet de tweede die ik een uur later slikte. Het hielp wel tegen de hoofdpijn, maar niet tegen de hoest.
'Dan moet het nu gewoon over zijn', besloot ik. Ik kan niet langer zonder slaap, het moet over zijn.

Nou weet ik ook wel dat het zo simpel niet werkt. Dat zou wat zijn..
Maar het moet gezegd: het is wat beter. Minder hoesten, minder gesnuf, minder hoofdpijn. Ik heb zowaar geslapen vannacht.

En nou zou ik het erg prettig vinden als ik de komende tijd gezond zou worden en blijven. Ik ben nu al de hele winter aan het kwakkelen: wel griep, geen griep, allemaal net-niet-kwaaltjes die niet doorzetten maar wel dreinen en storen. Mooi 'weest. De zomer komt eraan, dat is al invaliderend genoeg.


Wat fijn dat de codeïne tegen de hoofdpijn helpt! Gefeliciteerd!
Els () - 04 april 2007 - 08:24

Gezond worden en blijven....
Is dat werkelijk wat je wilt?
Ik waag het te betwijfelen. Je zou je geen raad weten als je niets meer te klagen, te mopperen, te analyseren had, geen reden meer had om jezelf heeeel zielig en beklagenswaardig te vinden.
Want wat dan... dan moet je ineens het leven aan gaan kijken en dat kun je niet. Je dompelt jezelf liever onder in je slachtofferschap.
Sorry dat ik het zeg, maar volgens mij heb je daar meer aan dan aan zalvende meelevendheid...
Judith - 04 april 2007 - 12:18

@Judith: zelf ook progressief chronisch ziek? Fijn dan dat jij je beter voelt door te schamperen over anderen. Zelf kerngezond? Zet dan nu met een schaar of mesje een sneetje in het topje van je pink. Ervaar hoe die sullige pijn je handelen en denken beïnvloedt. Ervaar ook hoe je er niet over mag klagen, want het is maar een sneetje. En probeer dan eens te beschrijven wat je voelt en ervaart.
kaatje - 04 april 2007 - 14:44

@Kaatje: Kerngezond ben ik helaas niet. Ook in mijn leven zijn (helaas) maar al te veel (gezondheids)problemen. Maar wel ben ik er door schade en schande achter gekomen dat alleen maar in de slachteroffer-rol kruipen en daar niet meer uit komen je ook niet verder helpt. Dat je, hoeveel ellende en pijn je ook overkomt in het leven, toch altijd nog ook een keuze hebt in hoeverre je je daardoor laat bepalen. Ieder mens, en zeker ook Puck, is meer dan haar ziekte en gebreken. Ik wil niet schamperen, helemaal niet, maar ik gun Puck zoveel meer dan te blijven steken in het koesteren van haar leed. Het is niet gezond als je haast je identiteit gaat ontlenen aan het ziek-zijn en niet-kunnen. Dat is wat ik heb willen zeggen.
Jouw voorstel om in mijn pink te snijden heb ik helaas niet nodig om te ervaren wat pijn en verdriet is, maar evengoed bedankt voor de suggestie...
Judith - 04 april 2007 - 21:30

@Judith: je interpreteert hinein en oordeelt, veroordeelt snoeihard. En zolang je maar een deeltje meekrijgt, heb je niet te oordelen. Niemand kent het hele verhaal. Zelfs Puck niet. ;)
kaatje - 06 april 2007 - 18:19

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 



Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.