Terug naar huis « Nieuwesokkenteenstuka…   » Schijntje

donderdag 13 mei 2004 - 18:02
Domestic violence - Do's and Don'ts in anger management

Een woord van advies.

Wellicht zult u in de toekomst een zekere drang tot gooi- en smijtwerk voelen.
En tip.
Die fles shampoo, die lijkt zo lekker in de hand te liggen. En het slingert ook lekker weg. En zie, hoe soepel en bijna lyrisch de slierten in de vaart wegkrullen, dansend. Eentje komt tot het plafond en verwijdert daar ras de vette nicotineaanslag. Witte strepen in het egaal bruin.
Maar toch.
Doe het niet.

Shampoo is niet voor linoleum. Shampoo vraagt om veel stromend water om het weg te spoelen. En tenzij u beschikt over een binnenhuiswatervalletje is het bewerkstelligen van een constante stroom water, en met name de afvoer van dat water, een onmogelijkheid.
En shampoo plakt. U had nog beter honing kunnen nemen, z erg plakt shampoo.
U sopt en u sopt en u sopt. U boent en gooit met water en dweilt en begint weer van voren af aan. Maar het blijft plakken. En die 7-kruidengeur die het best leuk doet in uw haar, is absoluut geen succes in uw kamer.
Geloof me.
Shampoo is geen goed idee.

Als het dan tch vloeibaar moet zijn, neem dan melk. Of yoghurt. Een heel pak, of zo'n plasticen beker. Let wel even op omgeving, jaargetijde en tijdstip. Eens wierp ik een kilo appels (granny smith) door de keuken, tegen de balkondeur kapot, gevolgd door een literpak karnemelk. Het was een zeer bevredigende actie, die zo uitputte dat ik even moest rusten. Toen ik terugkwam begreep ik mijn fout. Het was hartje zomer, in de namiddag, en onze keuken ligt op het zuiden. De geur was overweldigend smerig.

Appels zijn overigens wel een aanrader. Fijne vorm, goed formaat, prettig gewicht. Zwaarder dan een tennisbal, minder zwaar dan een honkbalbal, en hij explodeert leuk bij landing.
Sinaasappels zijn in dat opzicht minder interessant, die hebben een te taaie schil voor een goed valeffect. Bananen doen helemaal niets.

In de categorie non-food doen glazen het aardig, en koppen. Risico is hierbij wel de wegspringende scherven.
Ik had vandaag het voorrecht over een houten bordje te beschikken - of beter gezegd: ik wist de hand te leggen op een houten bordje van mijn moeder, het effect is hetzelfde - en dat is beslist een aanrader. Het breekt, maar springt niet. Wel voorzichtig oppakken in verband met splinters.
Melamine is frustrerend spul. Het is nogal sterk, voor een goed resultaat moet men twee keer gooien wat de originaliteit en overtuigingskracht van de zo impulsieve drift nogal teniet doet. Daarbij komt dat het, net als glas, of wellicht nog wel meer dan glas, springt.

Hedenmiddag nog meer getest: 1 grasgroen wekkertje en een pak Nobo-spritsen.
Het eerste deed het leuk, ontploffing van tijd had ook iets prettig symbolisch, maar was niet zwaar genoeg om goed kracht in kwijt te kunnen. Het tweede was drie keer niks. Kruimelig spul dat vergruist zodra het zelfs maar met geringe snelheid met open lucht in aanraking komt. Kinderachtige troep.

Tot zover mijn ervaringen.
Het is dat ik al een tijdje van het snijwerk af ben, anders had ik u daarin nog van nuttige tips kunnen voorzien.
Van wat ik er nog van weet: bij extreme, oncontroleerbare drift alleen maar botte voorwerpen gebruiken. Dit om slagaderlijke bloedingen te voorkomen. Bij buien van beheerste zelfhaat mag het scherper.

PMS.
Because you're worth it.


Die payoff is geniaal.
bart (URL) - 13 mei 2004 - 20:43

Blijf ik de voorkeur houden voor een voordeur, behalve als het glas er vervolgens uitspringt.
Kaatje () - 13 mei 2004 - 21:03

maar melk is ook een ramp hoor, echt. Het plakt heel erg. en het gaat heel zuur ruiken als je plekjes vergeet
yanne (URL) - 14 mei 2004 - 00:40

Ik hou het toch maar bij stompen tegen een matras.
henk (URL) - 14 mei 2004 - 01:15

Jeetje. Het enige waar ik ooit mee gegooid heb uit woede is de deur. Maar toch bedankt voor de tips.
Heb je die film trouwens gezien? Anger Management? Die viel bij mij in de categorie 'leuker dan je denkt'.
Sabine - 14 mei 2004 - 08:37

Oja, PMS (niet per sé woede dus), behalve een beetje huilerigheid heb ik daar nog nooit last van gehad (ben 25). Ben ik eigenlijk wel een echte vrouw vraag ik me soms af.
Sabine - 14 mei 2004 - 08:39

Hmmpf. 'Pleurt weg' is ook niet meer wat het geweest is.
Sabine - 14 mei 2004 - 08:40

@Sabine: bespeur ik daar een klein beetje woede?
Actiereactie (URL) - 14 mei 2004 - 09:08

Ik houd het op combats met metalen tippen. Deadly in skilled hands! Of zoiets.
Matthias (URL) - 14 mei 2004 - 10:32

glas, dat heeft zo mijn voorkeur, springt lekker, maakt ook een mooi brekend geluid, dat moet er wel bij, het moet stuk, maar het moet bij voorkeur ook met herrie stuk.
het enige nadeel is: wat doe je als je oude glas op is en je niet aan de echte glezen wil beginnen?
tylani (URL) - 14 mei 2004 - 11:42

Vloeibare make up is ook geen aanrader.
Zezunja (URL) - 14 mei 2004 - 11:46

Mijn beste vriendin had een triplex plank. Uitstekend qua vorm, formaat en dikte. Op een dag zei ze "kun je even op de gang gaan staan" en dat deed ik natuurlijk. Hels kabaal, flink stampen en knokken. Ik bekijk ondertussen de foldertjes aan de muur wat. "kom maar weer!" riep ze. Plank in heeeeeleboel kleine splintertjes. "Dat heb je knap gedaan", zei ik. En toen gingen we weer verder met de dingen.
Marloes (URL) - 14 mei 2004 - 16:51

Dit herinnert me aan de verfilming van "Jan Rap en zijn maat", naar het boek van Yvonne Keuls. Die hadden een gooi- en smijtkelder, waar je je zo lekker kon afreageren met bijvoorbeeld oud serviesgoed, flessen en noem maar op en je had er geen echte schade van aan je vloer, ramen of muren of zo, of stankoverlast; je kon het opruimen wanneer je maar wilde of gewoon lekker laten liggen. Heeft me altijd ideaal geleken, heb ik helaas nooit gekregen zo'n kelder...
Pelle () (URL) - 16 mei 2004 - 23:36

Je lijkt vaag wel een beetje op mijn vriendinnentje. Die is ook gestopt omdat ze niet wilde dat ik het zag.
Esmee () (URL) - 18 mei 2004 - 20:13

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.