Terug naar huis « Nananananaaana-moment…   » Did you mean: chokoto…

zondag 25 augustus 2002 - 22:00
De klant is leenman

Hebt u daar ook zo'n hekel aan?
Uitgerekend op de dag dat je de meeste haast hebt, de meeste boodschappen, dat bij de kaasafdeling en de groenteafdeling en de vleeswaren en het brood de meeste krijsende, zeurende, jammerende, plakkerig be-hande kindertjes zijn; op het moment dat je eindelijk al je boodschappen en wisselgeld en bonnetjes en jezelf bij elkaar hebt geraapt en je naar de uitgang van de supermarkt sleept, staat daar die dame met het clipboard. 'Goedemiddag mevrouw zou ik u een paar vraagjes mogen stellen?'.
Op de slechtste momenten kan je alleen nog je hoofd tegen een schouder werpen, hiermee trachtend een hoofdschudden te benaderen. Géén enquete. Niet nu. Nooit. Enquetes zuigen. Ze luisteren toch niet. Bullshit, flikker toch een eind op met je lipsticklach en je frisse wangen en je 'één minuutje maar'.

Hebt u daar ook zo'n hekel aan?
Je bukt je als in een gewoontegebaar. Je kan blind vinden wat je zoekt, altijd is het geweest, altijd zal het zijn, je grijpt - en pakt iets anders.
Ineens, zomaar uit het niets, zonder één waarschuwing vooraf, heeft Albert Heijn Produkt Hoera uit het assortiment gehaald. Niet verplaatst. Niet bij het ene filiaal wel weg, maar bij het andere gewoon nog daar, nee: helemaal weg. Voorgoed. Er is niets zo fijn als Produkt Hoera, je kan geen dag zonder, en toch hebben ze het gewoon zomaar weggedaan, de schande, de brutaliteit!!

Bij navraag hoor je: ja, geen belangstelling meer mevrouw, de vraag was te klein.

Maar ik koop het! Ik wil het! Ik heb belangstelling, en buurvrouw ook, en mijn zuster ook, zelfs mijn oude moedertje! En haar vriendin ook, en háár buurvrouw en zuster ook!

Maar eens, op een namiddag, is de enquetedame bij haar baas gekomen en heeft de drie formuliertjes van die dag afgegeven. Alle drie de invullers hadden vol lof geschreven over Produkt Hoera, maar de reslutaten van het marktonderzoek zijn kwantitatief en niet relatief beoordeeld. Jammer maar helaas, in heel de stad hebben maar drie klanten belangstelling voor produkt, dus produkt moet het veld ruimen.

De moraal van dit verhaal: neem de tijd voor het deelnemen aan marktonderzoek.
Of beter nog: Wees inventief, toon eens wat initiatief. Bel eens op naar Producent Hoera, of schrijf een brief. Vertel hoezeer u Produkt Hoera waardeert en hoeveel Produkt Hoera voor u betekent. Beschrijf de sensatie die geur, aanzicht, structuur en smaak van het produkt (of zelfs alleen al de gedachte!) teweeg brengen. Wees bloemrijk, enthousiast, vooral uitvoerig.
Want voor u het weet is, ik noem maar wat, de Chocotoff uit het assortiment. En dat mocht u toch niet willen...?


Voor Chocotoff doe ik bijna alles, niemand neemt mij die Chocotoff af, ik herhaal niemand!!
Morgen meteen bellen naar Cote d'or ...
Dreamy - 25 augustus 2002 - 23:37

- Hebt u daar ook zo'n hekel aan? -

Valt wel mee eigenlijk.. :-)
luuk (URL) - 26 augustus 2002 - 00:15

Follow your dreams, you can reach your goals.
darrell () (URL) - 16 maart 2006 - 12:00

  
Persoonlijke info onthouden?

Om commentspam te voorkomen vragen we je om antwoord te geven op de 'silly question'
 Verberg email:

Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of email-adres in te typen.